Dieetadvies vergoed vanuit de zorgverzekering

admin 1 oktober 2014 Reageren uitgeschakeld

Dieetadvies vergoed vanuit de zorgverzekering

Als je weet hoe het werkt is afvallen een stuk eenvoudiger. Professionele hulp daarbij is natuurlijk een uitkomst. Een diëtist kan je precies uitleggen wat voor jou een gezond voedingspatroon is. Een bezoek aan een diëtist kan echter een duur grapje zijn. Gelukkig heb je je zorgverzekering nog.

Drie uur dieetadvies

Iedereen krijgt vanuit zijn basisverzekering 3 uur per jaar vergoed voor dieetadvies. Precies genoeg om op een verantwoorde manier te kunnen starten met je dieet. In een aantal gevallen wordt er meer vergoed dan de standaard 3 uur aan dieetadvies. Dit gebeurt als je gebruik maakt van dieetadvisering als onderdeel van een zorgprogramma voor diabetes mellitus type 2 of COPD, of als je een verhoogd cardiovasculair risico hebt.

Voorwaarden vergoeding basisverzekering

Om dieetadvies vanuit je zorgverzekering vergoed te krijgen, hanteren verzekeraars een aantal voorwaarden. Het dieetadvies uit de basisverzekering moet worden verleend door een diëtist. Een bezoek aan een voedingsdeskundige of gewichtsconsulent valt hier niet onder. Vaak is het hierbij van belang dat je diëtist een contract heeft met je zorgverzekeraar. Verzekeraars vergoeden anders maar een deel van de gemaakte kosten.

Ook het doel van het bezoek aan de diëtist is van belang. Als je slechts die laatste paar pondjes kwijt wilt, zal het dieetadvies niet vergoed worden. De vergoeding die geboden wordt omvat namelijk voorlichting met een medisch doel over voeding en eetgewoonten. Dit klinkt ingewikkeld, maar betekent gewoon dat je een verwijzing nodig hebt van je huisarts. Bedenk wel, ook als je een verwijzing hebt, dat op zorg uit de basisverzekering het eigen risico van toepassing is.

Dieetadvies vanuit de aanvullende verzekering

Als je langer dan drie uur gebruik wilt maken van professioneel advies met betrekking tot voeding en eetgewoonten, maar je komt niet in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering, dan is er nog een optie. Een aanvullende verzekering. Bekijk bij het kiezen van je zorgverzekering 2015 eens wat er geboden wordt aan dieetadvies in de verschillende aanvullende pakketten van je zorgverzekeraar. Dan kun jij ook in 2015 op een verantwoorde manier snel afvallen.

U kunt geen reactie plaatsen.