Wintervoedsel dat jou helpt afvallen

admin 24 december 2015 Reageren uitgeschakeld

Tijdens de wintermaanden lijkt het alsof de hele wereld samenspant om het jou moeilijk te maken om af te vallen, vooral rondom je buik. De koude temperaturen zorgen ervoor dat je minder vaak naar buiten gaat. Daardoor doe je minder aan sport. Bovendien zorgen de feestdagen voor een stevige injectie ongezonde calorieën, en dat neemt de weegschaal je niet in dank af. Gelukkig zijn er ook enkele typische winterproducten die je kunnen helpen afvallen.

1. Zwarte chocolade

Over de gezonde eigenschappen van zwarte chocolade is al heel wat geschreven, en niet iedereen lijkt het erover eens te zijn dat zwarte chocolade gezond is. Het is echter wel zeker dat zwarte chocolade twee stoffen bevat die je kunnen helpen met afvallen: cafeïne en catechine. Chocolade bevat echter ook behoorlijk wat calorieën (zeker wanneer je chocolade met een laag percentage aan cacao kiest) en dat zorgt ervoor dat je er best niet te veel van eet.

2. Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn een echte aanrader voor wie origineel uit de hoek wilt komen. Dit typische wintervoedsel is rijk aan vezels en bevat een hormoon dat je helpt bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel. De hoeveelheid suiker in je bloed bepaalt voor een groot deel hoe evenwichtig je metabolisme is, en dat is natuurlijk heel belangrijk wanneer je wilt afvallen rondom je buik. Adiponectin, het hormoon in zoete aardappelen, zorgt er dus voor dat je lichaam op een gezonde manier reageert wanneer het te maken krijgt met grote hoeveelheden koolhydraten. Bovendien zijn zoete aardappelen ook gewoon erg lekker, en zijn ze een uitstekend alternatief voor gewone aardappelen, die al gauw erg saai worden.

3. Kaneel

Kaneel is één van de gezondste smaakmakers die er bestaan. Kaneel wordt gewonnen uit de kaneelboom en heeft verschillende handige eigenschappen die je kunnen helpen bij het afvallen. Eén daarvan is dat deze specerij je vertering vertraagt. Daardoor heb je langer een verzadigd gevoel, en ga je dus vanzelf minder eten, zonder dat je daardoor honger moet lijden. Erg handig dus!
Verder reguleert kaneel, net als zoete aardappelen, ook je bloedsuikerspiegel. Kaneel kan je gebruiken om tal van gerechten een exotische (en gezonde!) toets te geven en hoort absoluut thuis in de keuken van iedereen die wilt afvallen tijdens de wintermaanden.

4. Peren

Peren vind je in allerlei gerechten tijdens de herfst en winter, vooral in feestmaaltijden. Peren bevatten, net als appels trouwens, grote hoeveelheden pectine. Pectine zorgt ervoor dat je lichaam minder vet opneemt, waardoor de feestmaaltijden net wat lichter worden.

5. Grapefruit

Grapefruits zijn op hun best tijdens de herfst en winter. Grapefruits bevatten veel vezels die ervoor zorgen dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Grapefruit past perfect bij de meeste ontbijt- en lunchmaaltijden, en na een zwaar feestmaal de vorige dag kan een enkele grapefruit misschien al genoeg zijn om je maag te vullen. Grapefruits bevatten bovendien heel wat vitamine C, en daar kan je nooit genoeg van hebben.
Net als veel andere producten uit dit lijstje, bevat een grapefruit echter ook heel wat suikers, dus let goed op en gebruik je gezond verstand bij het plannen van je maaltijd!
Wil jij informatie over snel afvallen? Klik dan hier.

U kunt geen reactie plaatsen.