Ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet is een crash dieet. Sommige mensen zijn hier geen voorstander van omdat dit het jojo effect op kan leveren. Dit is niet het meest gezonde dieet om te volgen. Maar iedereen moet zelf weten welke dieetvorm hij of zij gaat kiezen. Het ziekenhuisdieet is een doeltreffend dieet en je gaat zeker kilo’s verliezen. Het wordt aangeraden om met dit dieet te beginnen op de maandagochtend, je kunt dan meteen drie maaltijden per dag eten en je kunt met de maandagochtend als ontbijt gaan beginnen. Je begint iedere ochtend op dezelfde manier, je neemt dan een sinaasappel of een grapefruit en dan neem je ook een geroosterde boterham of een beschuit. Daarnaast neem je thee maar dan zonder melk of suiker. Dit neem je dus iedere ochtend, nu ga je door naar de maandagmiddag. Dan neem je een ei met een sinaasappel of een grapefruit.. Verder neem je twee bekers yoghurt of een bak kwark en je neemt twee geroosterde boterhammen of beschuiten. Maandagavond neem je twee eieren, twee tomaten en een beker yoghurt of een halve bak kwark, je neemt ook een bakje sla en twee geroosterde boterhammen of beschuiten.

Je komt aan bij de dinsdagochtend, dit is hetzelfde als maandagochtend, dan ga je door naar de middag. Je neemt een ei, een sinaasappel of grapefruit, twee bekers yoghurt of een bak kwark en dan nog twee geroosterde boterhammen of beschuiten. In de avond neem je een sinaasappel of grapefruit met een tomaat. Dan neem je nog een beker yoghurt of een halve bak kwark met een geroosterde boterham of een beschuit en je mag ook nog een rundvleestartaartje hebben.

Dan is het alweer woensdag, na het ontbijt ga je leuke dingen doen en dan kom je aan bij het middag eten, dan neem je een ei en een sinaasappel of beschuit. Je neemt ook twee bekers yoghurt of een bak kwark en twee geroosterde boterhammen of beschuiten. In de avond kies je voor een sinaasappel of grapefruit en dan neem je nog een beker yoghurt of een halve bak kwark. Dan kies je nog een geroosterde boterham of beschuit met een stukje biefstuk.

Op donderdag kun je bijvoorbeeld na het ontbijt een lekkere wandeling maken en bij thuiskomt aan het middageten gaan beginnen. Je neemt dan een tomaat, een augurk, een halve bak kwark en een geroosterde boterham of beschuit. In de avond neem je twee tomaten, een appel, een geroosterde boterham of beschuit en een rundvleestartaartje.

Dan gaan we door naar de vrijdag, de ochtend is bekend en in de middag neem je een tomaat, een geroosterde boterham of beschuit en 200 gram vis. In de avond neem je een tomaat, een ei en een bakje sla.

Het is belangrijk te weten dat je bij een ziekenhuisdieet onbeperkt mag drinken als het maar koffie of thee is. Natuurlijk zonder melk en suiker want dat zijn de dikmakers! Ook water en light frisdranken kun je zoveel nuttigen als je wil.